Lake District reisblog

Lake District

De buitenlandse schoolreis

Donderdag

De groep vertrok vandaag vanuit Eskdale voor een wandeling over de "Old man of Coniston".

Weer vroeg ons bed uit want we hadden weer een lange wandeling voor de boeg. Mariƫlle, Jazz en Pernilla, het kreupele drietal, gingen met de taxi die gereden werd door een schattige dwerg met een lange baard die veel over geiten wist. Met onze heerlijke lunchpakketten en ons gele herberg water ging onze laatste dag lopen van start. Vol "goede" moed ging een groep stinkende tieners op pad. Na een stuk steil omhoog gelopen te hebben kwamen we aan bij een oud Romeins fort waar iedereen zich even een Romeinse soldaat kon voelen. Doordat het pad daarna niet goed zichtbaar was moesten we ons een weg banen met Commando Thijs voorop die al struikelend en vallend zich een weg baande door de varens. En werd getackeld door Jokertje. Nadat Charlie 2 keer lekker onderuit gleed in een drassig moeras kwamen wij aan bij een stuwmeer. Daar namen we pauze en werden water voorraden aangevuld uit beekjes dat volgens meneer Denneman niet gezond waren. Toen begon het zwaarste deel van de dag. We moesten een steile berg beklimmen wat voor de meeste zwaar was. Charlie die inmiddels ergens alleen op de berg stond moest gered worden door 3 moedige mede wandelaars die vrijwillig haar rugtas op hun rug namen. Aangekomen bij de top stroomden er tranen van geluk over de wangen van Charlie die dacht dat ze de laatste klim achter de rug had. Helaas moesten wij nog een berg op, wat een mazzel! Uiteindelijk bij de bergtop aangekomen stonden wij allemaal in de wolken, genieten van het uitzicht kon dus niet maar het was zeker mooi. Inmiddels een stuk later toen iedereen bij de herberg leek te zijn ontbrak er toch nog een groepje, na een heleboel paniek zijn zij toch nog heelhuids aangekomen en hebben zij toch nog meekunnen genieten van iets wat waarschijnlijk de slechtste bonte avond tot nu toe zou kunnen noemen.

Ps: nog vergeten, een groep meiden zat opgesloten in hun kamer maar ook dit is opgelost door de deur professioneel in te laten trappen.

Charlie, Mariƫlle, Nick, Bob, Thijs, Martijn en Kas Verstuurd vanaf Darko iPhone

15sept16-10-eskdale 15sept16-11-eskdale 15sept16-12-eskdale 15sept16-13-eskdale 15sept16-14 15sept16-15 15sept16-31-old-man-of-coniston 15sept16-32 15sept16-41 15sept16-44 15sept16-45