Lake District reisblog

Lake District

De buitenlandse schoolreis

Algemene opmerkingen

Uitrusting

Op de onderstaande tekening: "What must the well dressed Fell Walker wear?" zie je welke uitrusting nodig is om een week de bergen van het Lake District in te gaan. Als regenkleding is een gewoon regenpak voldoende. Een muts en wanten (of hand-schoenen) is bittere noodzaak. Je bergschoenen moeten zolen met een goed profiel hebben en de schoen moet hoog sluiten. Loop ze goed in en verzorg ze goed. Doe alle spullen, die je in je rugzak hebt, eerst in een plastic vuilniszak, zodat ze niet nat kunnen worden. Houd in Engeland rekening met elk weertype, dus neem ook je korte broek mee!

whatmustthewelldressedfallwalkerwear

Veiligheid

Lees aandachtig het stencil door en zorg dat je uitrusting goed in orde is. Ieder krijgt voor de tocht een zgn. "safety blanket" (foliedeken) uitgereikt, die je in noodgeval kunt gebruiken om afkoeling tegen te gaan. Verder dient ieder een luid klinkend fluitje bij zich te hebben. Zorg er verder voor dat je een veldfles (minimaal 1 ½ liter) met drinken bij je hebt.

Voeten

Het belang van een goede voetverzorging is tijdens de oefentocht duidelijk gebleken. Voorkómen van blaren is van groot belang. Een paar adviezen:

  • Laat je voeten wennen aan je wandelschoenen, dus loop er regelmatig mee.
  • Houd je voeten zo droog mogelijk. Draag eventueel 2 paar sokken ( 1 paar dunne en daarover 1 paar dikkere). Géén nylon!
  • Indien je gevoelige plekken hebt op je voeten, "tape" ze dan van tevoren af.
  • Knip je nagels.

Mochten er toch blaren komen, dan is er bij de staf "tape"en "second skin"aanwezig. Een zwak punt van de voeten zijn de achillespezen. Vooral wanneer de ondergrond nat is, worden ze zwaar belast. Rek voor en na iedere tocht je kuitspieren (zie hoofdstuk stretchoefeningen). Doe dit voorzichtig, het mag geen pijn doen!

Verbandmateriaal

Dit is bij de staf aanwezig. Zorg zelf voor wat klein verbandmateriaal zoals compeed e.d.

Medicijnen, blessures, ziekte

Wanneer je medicijnen gebruikt, blessures hebt of andere kwalen, zorg er dan voor dat dit bij de leiding bekend is!

Programma en route

Op pagina 9 vind je een kort programma van de wandelweek per dag. Verderop in het stencil staat een beschrijving van de plaatsen waar we opeenvolgend langs zullen komen.

Tot slot

Lees alle informatie in dit stencil goed door. Het geeft je alvast veel plezier vooraf en het is belangrijk voor het slagen van onze tocht. Tijdens de komende oefentocht is er alle gelegenheid om vragen te stellen.